Easy2use installeren op android device

In deze handleiding leggen we je uit hoe je de easy2use app installeert buiten de Play Store om op een Android device.(smartphone, tablet of mediaspeler)
De easy2use android app is geschikt voor; android tablet, android smartphone en android mediaspeler.

easy2use.apk

De android app komt in een bestandsformaat genaamd .apk, enigszins vergelijkbaar met een .exe-bestand op Windows of een .deb-bestand in Linux. Zodra dat op je telefoon, tablet of mediaspeler staat kun je het direct installeren.

Twee methodes om de easy2use.apk te installeren

Je kunt de android app oftewel de easy2use android apk op 2 manieren installeren. Manier 1 is om het .apk-bestand direct te download, via dit bestand.. Je kunt het bestand echter ook op je pc downloaden en dan naar je device verplaatsen. Dat laatste heeft als voordeel dat je het bestand kunt plaatsen op de plek waar jij het wil hebben, wat je bij het downloaden vanaf je smartphone, tablet of mediaspeler vaak niet kunt bepalen.

Het eerste dat je moet doen, is zorgen dat je device .apk-bestanden kan installeren. Je doet dat door naar Instellingen -> Beveiliging te gaan. Als je daar naar beneden scrollt, zie je ‘Onbekende bronnen’ staan (met de tekst “Toestaan dat apps uit onbekende bronnen worden geïnstalleerd’). Vink dat aan. Je krijgt hier en waarschuwing te zien met de risico’s van het installeren van ongeverifieerde bestanden.

2e manier voor het installeren van de easy2use android app/easy2use apk

easy2use apk installeren

Je kunt de app ook via op je pc downloaden. Kies de map download, zet de easy2use.apk op usb over naar je telefoon, tablet of android mediaspeler en zet ’em daar in een map waar je er makkelijk bij kunt. Om bij je bestanden op je smartphone te komen heb je een aparte app nodig, een soort Verkenner voor je Android-toestel. Bij sommige telefoons staat die er al standaard op, maar als je er één nodig hebt raden we je Astro aan, een kleine app met veel opties. Via Astro (of je andere bestandenbeheerder) zoek je de app op in je app. Daarom is het zo belangrijk de app ergens te plaatsen waar je hem makkelijk vindt.

Zodra je de app hier aantikt, krijg je hetzelfde installatiescherm als hierboven genoemd. Even op ‘Installeren’ drukken, en je nieuwe app staat erop!