Kodi Installeren op Android TV, Chromecast, Samsung, PC, Raspberry Pi

kodi installeren
24-01-23 | Blog

Kodi is een open-source media center-software die de manier waarop je media consumeert kan transformeren. Of je nu films, tv-shows, muziek of foto's wilt bekijken, Kodi heeft je gedekt. In dit artikel laten we je zien hoe je Kodi installeert op verschillende apparaten, inclusief Android TV, Samsung TV, PC en Raspberry Pi. Laten we duiken in deze meeslepende gids om Kodi v20 (Nexus) te installeren en ons voor te bereiden op Kodi v21 (Omega)!

Kodi Installeren op Android TV

Android TV's zijn populair vanwege hun gebruiksgemak. Hier is hoe je Kodi erop installeert:

 1. Open de Google Play Store op je Android TV.
 2. Zoek naar 'Kodi'.
 3. Klik op 'Installeren'.
 4. Na installatie kun je Kodi openen vanuit je apps-lijst.

Kodi en Chromecast

Wil je Kodi installeren op Google Chromecast? Hoewel je Kodi niet rechtstreeks op een Chromecast kunt installeren, kun je wel de Kodi-inhoud streamen van je smartphone of PC naar je Chromecast.

Kodi op Samsung (en andere Smart TV's)

Samsung Smart TV:

Samsung maakt gebruik van zijn eigen besturingssysteem genaamd Tizen, wat het een beetje lastiger maakt om Kodi direct te installeren. Echter, een omweg is om een Android TV Box of Chromecast te gebruiken om Kodi-content op je Samsung TV te krijgen.

LG Smart TV:

LG TV's draaien op WebOS, en vergelijkbaar met Samsung, Kodi is niet rechtstreeks beschikbaar. Maar nogmaals, met een Android TV Box of Chromecast, kun je Kodi-content streamen.

Kodi op PC

Het installeren van Kodi op je PC is vrij eenvoudig:

 1. Ga naar de officiƫle Kodi-website.
 2. Download de Windows-installatie.
 3. Volg de installatie-instructies.
 4. Start Kodi na installatie.

Kodi op Raspberry Pi

Raspberry Pi is een veelzijdig apparaat en het draaien van Kodi erop is een populaire keuze.

 1. Download een Kodi OS zoals LibreELEC of OSMC voor de Raspberry Pi.
 2. Schrijf dit OS naar een SD-kaart met behulp van software zoals BalenaEtcher.
 3. Plaats de SD-kaart in de Raspberry Pi en volg de opstartinstructies.

Kodi Updates en Repositories

Het is essentieel om je Kodi up-to-date te houden voor de beste ervaring. Ga naar de instellingen van Kodi en zoek naar 'updates' om te controleren op de nieuwste versies. Vergeet ook niet om enkele populaire Kodi repositories te installeren om toegang te krijgen tot een reeks add-ons en verbeteringen.

Conclusie

Of je nu Kodi wilt op een tv, pc of een Raspberry Pi, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met de juiste stappen en begeleiding is Kodi een krachtig hulpmiddel voor al je mediacentrumbehoeften. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste updates en altijd de nieuwste Kodi-versie installeert voor een soepele ervaring.


Bericht toegevoegd door Tim92